Ανθρωπινες Σχεσεις

Πριν πεις σ’ αγαπώ!

Σ΄αγαπώ τι δύσκολη και περίπλοκη λέξη με τόσο βαθύ νόημα. Συναίσθημα για λίγους και εκλεκτούς και όμως έχουμε καταφέρει να την κάνουμε μια λέξη  καθημερινή και εύκολη σε όλουςΘέλει κότσια και θάρρος για να ξεστομίσεις κάτι τόσο δυνατό. Και όταν γίνει είσαι εκεί να παρατηρείς τα αποτελέσματα που προκάλεσαν τα λόγια σου και να αντλείς ακόμη περισσότερη δύναμη !

 

Το σ΄αγαπώ θέλει δύο για να αντέξει. Θέλει δύο κορμιά να παλεύουν να κρατήσουν ότι ωραίο χτίστηκε μεταξύ τους. Στα δύσκολα να λειτουργούν σαν ένα και να μη βάζουν τον εγωισμό από πάνω. Ο ένας να είναι σίγουρος για τον άλλον και να μη φοβάται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση . Να βγαίνει δυνατός και να νιώθεις τυχερός για τον άνθρωπό του! Έτσι χτίζονται οι πραγματικές σχέσεις.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δε διστάζουν να μπουν στη ζωή των άλλων και να τους στερήσουν τα καλύτερα συναισθήματα που σου χαρίζει ο έρωτας. Και αυτό γιατί έχουν μάθει να περνάνε καλά και να φεύγουν όταν ο άλλος έχει επενδύσει συναισθηματικά. Όταν έχεις δεθεί συναισθηματικά ο αποχωρισμός σε πονάει και θα ευχόσουν να μη γινόταν ποτέ αυτό!

Κλείνονται στον εαυτό τους και φοβούνται να εκφράσουν ότι πραγματικά νιώθουν ότι αντίκτυπο και αν έχει αυτό. Γεννιόμαστε άνθρωποι. Άνθρωπος θα πει συναίσθημα πάθος και ένταση. Και όμως η δειλία στα αισθήματα είναι φυσιολογικό τον καιρό που διανύουμε .Φοβάσαι να εκφραστείς μα η ζωή είναι πολύ μικρή για τέτοιες επιπολαιότητες. Ο χρόνος δεν είναι πάντα με το μέρος μας και τις περισσότερες φορές φεύγει παίρνοντας αυτά που δεν εκτιμάμε μακριά και τότε είναι πολύ αργά.

Πρέπει να μάθουμε να μην αρκούμαστε σε καταστάσεις μέτριες από εκείνες που πραγματικά αξίζουμε. Δε θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με άτομα που για να μας εκτιμήσουν θα πρέπει να παρακαλέσουμε και να πέσουμε χαμηλά. . Αυτά τα άτομα δε θα πρέπει να παραμείνουν στη ζωή μας ούτε λεπτό παραπάνω. ‘Ατομα τα οποία δεν ξέρουν τι θέλουν από εσένα η περισσότερο αν θέλουν εσένα διεγραψέ τους .Πες ευχαριστώ που μπήκαν στη ζωή σου και σου έδειξαν τι πραγματικά ζητάς και απαιτείς να έχεις. Συνέχισε την αναζήτηση μέχρις ότου βρεις τον άνθρωπο που σε αποδέχεται όπως είσαι και τότε θα είστε και οι δύο πολλοί ευτυχισμένοι!

Οι ανθρώπινες είναι αρκετά περίπλοκες και σίγουρα έχουν  να σου μάθουν πολλά. . Όσο και αν σε ταλαιπωρήσουν εσύ φρόντισε να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και να μην τον ξοδεύεις σε ανιαρές αγάπες αλλά σε παθιασμένα βράδια που δε χωράνε αμφιβολίες. Και κάτι τελευταίο το σ’αγαπώ μην το σκορπάς έτσι να είσαι σίγουρος πριν το πεις!

Leave a Comment