Ταξίδια

Σαν τη Θεσσαλονίκη, πουθενά!

Ήρθε η στιγμή να σας μιλήσω για την πιο ερωτική πόλη της Ελλάδος. Τη Θεσσαλονίκη μου! Μια πόλη γεμάτη ιστορία, όμορφα μέρη, φιλόξενους ανθρώπους που είναι έτοιμη για να ανακαλύψεις τα πιο κεντρικά της σημεία αλλά και εκείνα τα μικρά, άγνωστα σοκάκια που σου προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση εκείνες τις δύσκολες στιγμές που τίποτα δεν μπορεί να σε χαλαρώσει.

Δίνοντας το καθιερωμένο ραντεβού στην Καμάρα, η εξόρμηση για να γυρίσουμε όλη την πόλη ξεκινάει. Και το πρώτο που θα συναντήσουμε είναι η Πλατεία Αριστοτέλους, γεμάτη από κόσμο όπως συνήθως, που πίνει τον καφέ του και στην συνέχεια θα προχωρήσει και αυτός μέχρι την Λεωφόρο Νίκης για να απολαύσει την πανέμορφη θέα, τα καραβάκια που κάνουν βόλτες στη θάλασσα και να δει τη δύση του ηλιοβασιλέματος. Και εκεί θα συναντήσουμε τον Λευκό Πύργο, αξίζει να ανέβεις μέχρι το πιο ψηλό σημείο, να μάθεις την ιστορία του και να παρακολουθήσεις από ψηλά ολόκληρη την πόλη.

Ύστερα ο δρόμος θα μας οδηγήσει στη Νέα Παραλία, νομίζω το πιο όμορφο και ξεχωριστό σημείο της πόλης. Γεμάτο παρέες, φοιτητές, ζευγάρια που περνούν ένα χαλαρό απόγευμα -εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι όλα -χαλλλαρά- καθισμένα στα παγκάκια, ακόμα και ξαπλωμένοι στα πεζουλάκια με στραμμένα τα πρόσωπα τους στη θάλασσα. Έπειτα μπροστά μας θα εμφανιστούν οι Ομπρέλες της Νέας Παραλίας. Σημείο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πόλος έλξης, αφού πολλοί επισκέπτες αποφασίζουν να φωτογραφηθούν εκεί.

Έπειτα και εφόσον έχει βραδιάσει, ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι αυτός που θα μας ανεβάσει στα φημισμένα Κάστρα, στην Άνω Πόλη. Ένα σημείο που σε γυρίζει λιγάκι πίσω, σε άλλες εποχές. Θα έλεγα πως τα βράδια εκεί είναι διαφορετικά. Η θέα και ο ρομαντισμός του σημείου, προσελκύει καθημερινά όλο και περισσότερα ζευγάρια -και οχι μόνο- που επισκέπτονται το μέρος αυτό για να απολαύσουν την θέα ακόμα και τις βραδινές ώρες. Τι καλύτερο από το να περνάς τα βράδια του καλοκαιριού εκεί; Και αν έχεις υπομονή μπορεί να είσαι τυχερός και να προλάβεις και την ανατολή του ήλιου.

Είναι τόσοι αυτοί που έρχονται και δεν θέλουν να φύγουν, που θα σου πουν πως την ερωτεύτηκαν αυτή την πόλη και σίγουρα αν ζεις εκεί θα τους καταλάβεις. Ακόμα και αν μεγάλωσες στη Θεσσαλονίκη και λες καμιά φορά πως την έχεις βαρεθεί και θέλεις να ξεφύγεις, μια μικρή εκδρομή σε άλλα μέρη, φτάνει για να καταλάβεις ότι σου έλειψε και πως θέλεις και πάλι να γυρίσεις σε αυτή. Γιατί έτσι είναι η όμορφη Θεσσαλονίκη…σε τραβάει σαν μαγνήτης…

About the author

Έλενα Παληογιάννη

Γεια σας! Ονομάζομαι Έλενα και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων ενώ έχω ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών μου πάνω στον τομέα των Μ.Μ.Ε . Αδυναμία μου τα σκυλιά και ιδιαίτερα ο Ρόκυ μου. Νομίζω ότι δεν έχω κάτι άλλο να πω, τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στα άρθρα μου στο Cracked.gr !