Διατροφή

Τα βότανα στην διατροφή μας

Written by Thomi Mp

Υπάρχει ένας ανεκτίμητος θησαυρός που μας δίνει η φύση και δεν είναι άλλος από τα βότανα. Άπειρα είδη με τρομερές ιδιότητες και χρήση αρκεί βέβαια κάποιος να γνωρίζει. Εδώ θα πούμε για τη χρήση τους και τη χρησιμότητά τους στη διατροφή μας που είναι πολύ σπουδαία υπόθεση. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ενημερώνεται ο κόσμος για αυτά κι έτσι έχουν μπει στην καθημερινότητα μας και στην κουζίνα μας αρκετά από αυτά.
Τα βότανα στη διατροφή μας προσφέρουν πολλά αρχίζοντας από το πιο απλό: νοστιμεύουν φαγητά, σαλάτες,γλυκά ,ροφήματα και γενικώς τα πάντα. Ενισχύουν ή αναδεικνύουν γεύσεις. Επίσης περιέχουν πολλές βιταμίνες ή στοιχεία απαραίτητα στον οργανισμό μας συν ότι τον θωρακίζουν και από διάφορες ασθένειες. Εμπεριέχονται σε όλα τα βότανα έλαια που βοηθούν πολλές λειτουργίες διαφόρων οργάνων του ανθρώπινου σώματος.


Τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες μορφές από φρέσκα έως και αποξηραμένα ή και τριμμένα.Μπορούν να γίνουν αφέψημα,εκχύλισμα,σκόνη,ζωμός ή και..παγάκι ακόμη. Τα περισσότερα έχουν έντονη γεύση ή μυρωδιά συν κάποιες ουσίες που σε μεγάλη ποσότητα δεν κάνει να χρησιμοποιηθούν συνεπώς χρειάζεται ένα μέτρο στη χρήση. Αυτό είναι απλό αν συμβουλευόμαστε είτε βιβλία είτε ειδικούς.
Η φύση λοιπόν έχει πολλά σπουδαία δώρα για εμάς και είναι καλό να τα εκμεταλλευτούμε. Ωραία ιδέα αποτελεί να τα καλλιεργήσουμε και μόνοι μας στο σπίτι μας.

About the author

Thomi Mp