Ταξίδια

Texas μπέυμπι

1

a google maps story

Δεν ξέρω για τους λαούς, το δικό μου όπιο όμως σίγουρα είναι το Google Maps. Όσοι είστε ήδη εθισμένοι θα καταλαβαίνετε σίγουρα τι εννοώ.  Ατέλειωτες ώρες ταξιδιών πάνω στον  χάρτη, παντού.

Αν αναρωτιέστε το γιατί, απλά δοκιμάστε το. Γιατί θέλεις τόσο να πας σε τόσα μέρη, και στ’ αλήθεια δεν μπορείς να ξέρεις αν θα πας ποτέ, και η 3d επιλογή του χάρτη στο google maps είναι αυτή η ευκαιρία που ζητούσες.

Μια φορά συνειδητοποίησα ότι είχε πάει 3 το πρωί κι εγώ έκανα την διαδρομή Clarendon- Amarillo -Lubbock  -like a roadtrip babe- και νόμιζα πως στ’ αλήθεια ήμουν εκεί.. Τόσο που αν με ρωτήσετε που να φάτε μεξικάνικο στο Αμαρίλλο, νομίζω ότι μπορώ να σας κατατοπίσω.

Το Αμαρίλλο είναι μια σχετικά μικρή πόλη στο βόρειοδυτικό Τέξας. Oh yeah. Land of Freedom, land of opportunities. (από μικρή είχα αδυναμία στην ατέλειωτη ήπειρο)

Ερημικά τοπία, ένας ήλιος ντάλα που τον παρακολουθείς μέχρι να σβύσει στο τέλος του ορίζοντα – τελικά είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι ο πιο γαλάζιος ουρανός της γης είναι στο Τέξας – δρόμοι μοναχικοί, προκλητικοί, με γραφικά μοτέλ, που και που έρημα φαστφουντάδικα, ατέλειωτες μάντρες με παλιά αυτοκίνητα, χαριτωμένα σπιτάκια με δέντρα και μπάρμπεκιου και το συμπλήρωμα στο εντελώς καλτ τοπίο, οι μεγάλοι άσπροι σταυροί στις αυλές και κάτι τεράστιες ταμπέλες στο δρόμο «Jesus loves you».

Deep South USA, babe, just like Lucky Luke or Jesse Custer.Capture

Στ’ αλήθεια το ταξίδι πάντα είναι πλουτισμός, κι έστω κι έτσι, έστω και «ταξιδεύοντας» με το google maps, βλέπεις και καταλαβαίνεις πολλά πράγματα για τον κόσμο γύρω σου.

Τελικά την διαδρομή ακόμα δεν την έχω ολοκληρώσει, γιατί όταν είδα την ώρα είχα φτάσει στην Tulia και είπα να τη βγάλω το βράδυ εκεί σε κανένα τυπικό αμερικάνικο μοτέλ.  Όλοι εσείς λοιπόν οι συμπάσχοντες και όσοι πρόκειται να εθιστείτε, ελάτε να φτιάξουμε ένα motor club, να καβαλάμε τις μηχανές μας και κάθε ηλιοβασίλεμα να διατρέχουμε απέραντους δρόμους μέσα από την οθόνη μας…

tex

From Amarillo to Lubbock with love.

Leave a Comment