Σπίτι

Tips για να είσαι ο τέλειος οικοδεσπότης!

καλός οικοδεσπότης

καλός οικοδεσπότης

Πολλές είναι οι φορές που έχει χρειαστεί ή θέλουμε να φιλοξενήσουμε φίλους ή συγγενείς μας! Όλοι θέλουμε οι φιλοξενούμενοι μας να νιώθουν άνετα και να περάσουν καλά τις μέρες της διαμονής τους.

Τι χρειάζεται όμως για να είναι κάποιος καλός οικοδεσπότης; Πώς μπορούμε να κάνουμε τον καλεσμένο μας να νιώθει «σαν το σπίτι» του;

Διαβάστε στο σημερινό άρθρο τους τρόπους.

Καθαρίστε το σπίτι σας.

Ξεκινήστε τις ετοιμασίες μια εβδομάδα νωρίτερα, ώστε να έχετε τον χρόνο να καθαρίσετε τον χώρο, να βάλετε φρέσκα και καθαρά σεντόνια και να ψωνίσετε ότι σας χρειάζεται για το φαγητό.

Δώστε οδηγίες.

Μάθετε ακριβώς πότε θα έρθει ο καλεσμένος σας, δώστε του ακριβώς οδηγίες για το πώς θα έρθει και όλα τα στοιχεία που μπορεί να χρειαστεί (τηλέφωνο, διεύθυνση κλπ).

Ξεναγήστε τον καλεσμένο σας στο σπίτι.

Μόλις ο καλεσμένος σας φτάσει, δείξτε του τα πάντα στο σπίτι, έτσι ώστε να νιώσει άνετα και να ξέρει πού είναι το κάθε τι που μπορεί να χρειαστεί.

Ελάτε κοντά.

Αφού ο καλεσμένος σας τακτοποιηθεί, καθίστε και πιείτε ένα καφέ ή ποτό και συζητήστε για τις μέρες της διαμονής του, πείτε του πού μπορεί να πάει για να διασκεδάσει και γενικά κάντε τον να χαλαρώσει και να νιώσει άνετα!

Το σπίτι μου, σπίτι σου!

Ο καλύτερος τρόπος να κάνετε τον φιλοξενούμενο σας να νιώσει άνετα είναι να τον κάνετε να νιώσει σαν «στο σπίτι» του.
Δείξτε του πού είναι οι πετσέτες ή οι κουβέρτες αν θέλει, πώς λειτουργεί η κουζίνα, πείτε του ότι αν θέλει να ετοιμάσει κάτι να τσιμπήσει μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό δεν χρειάζεται να ντρέπεται κλπ.

Τέλος, να είστε διακριτικοί!

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον χώρο του και χρόνο να μένει λίγο μόνος του. Αφήστε τον φιλοξενούμενο και λίγο μόνο του, να κάνει πράγματα. Κανένας δεν νιώθει άνετα αν κάποιος είναι όλη την ώρα γύρω του. Δώστε του όμως να καταλάβει ότι αν χρειαστεί οτιδήποτε, εσείς θα είστε πάντα εκεί!