Ανθρωπινες Σχεσεις

Το πολύ μαζί σκοτώνει!

Έχοντας μια σχέση, δε λειτουργούμε όλοι το ίδιο. Φυσικά θέλεις να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο με τον άλλον ειδικότερα στις αρχές αλλά υπάρχουν και ζευγάρια που το κάνουν και μετά από χρόνια σχέση. Κανόνες δεν υφίστανται σε αυτά, ωστόσο κατά πόσο τελικά είναι καλό να καταντάμε σιαμαίοι είναι ένα ερώτημα. Διότι ο χειρότερος εχθρός μιας σχέσης είναι η φθορά συνεπώς πρέπει να την αποφύγουμε όσο μπορούμε κάνοντας ή μη κάνοντας πράγματα.


Το να είσαι αυτοκόλλητος με τον άλλον δεν υποδηλώνει καλά και σώνει μεγάλη αγάπη. Όσο πιο πολύ χρόνο περνούν οι άνθρωποι μαζί επέρχονται αναγκαστικά και τριβές. Το ότι αγαπάς κάποιον και θες να είσαι μαζί του δεν έχει να κάνει με το ευνόητο πως έχεις και δική σου ζωή,ενδιαφέροντα. Έχεις χόμπι κι έχεις και φίλους μα και συγγενείς που είχες και πριν. Κι αν αυτά εκλείψουν ξαφνικά επειδή περνάς όλο το χρόνο με τον άνθρωπό σου, όσο κι αν τον αγαπάς, δεν αποτελεί υγιή τρόπο να ζεις. Αν νιώθεις καταπίεση ή παραγκωνίζεις πρόσωπα και πράγματα από την υπόλοιπη ζωή σου δε θα νιώσεις ισορροπημένος σε λίγο καιρό.


Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται το χώρο και το χρόνο του για λίγο κι αυτό δεν ακυρώνει τα συναισθήματα που έχει για ανθρώπους. Θες να αναπνεύσεις και να μη νιώθεις σαν φυλακισμένος διότι είναι θέμα χρόνου να δραπετεύσεις. Δεν καθορίζει η ποσότητα τίποτα αλλά η ποιότητα. Αν νιώθεις όμορφα με τον άλλον δεν έχει να κάνει με τις ώρες που θα είσαι μαζί του. Και ας μην ξεχνάμε πως όσο πιο καλά νιώθεις τόσο καλύτερα θα φερθείς και θα έχεις τη διάθεση να μείνεις και να παλέψεις για μια σχέση. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να φορτίζουμε μπαταρίες για να αποκτούμε αντοχές κι αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από πράγματα που μας γεμίζουν. Θα κουραστείς κι εσύ και ο άλλος και θα αρχίσουν ξεσπάσματα αν είστε συνέχεια μαζί. Πως θα σου λείψει ο άλλος και θα τον λαχταράς; Ας μην υποτιμούμε πόσο ρόλο παίζει αυτό. Η κάθε προσωπικότητα είναι διαφορετική μα είναι βέβαιη μια αλλοίωσή της εάν δεν έχεις και κάποια ανεξαρτησία ή ελευθερία κινήσεων. Ακόμη, τυχαίνει όλοι να αντιμετωπίσουμε κάτι ενίοτε και να πρέπει να μείνουμε εντελώς μόνοι και ανεπηρέαστοι να το διαχειριστούμε, να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε. Αυτά είναι φυσιολογικά.


Αυτό που θα εξασφαλίσει την διάρκεια και την ομορφιά μιας σχέσης δεν είναι ο χρόνος που θα περνάς με τον άλλον αλλά το πόσο καλά αισθάνεται ο καθένας με όλους τους τομείς της ζωής του. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι θέση να είναι σωστότερος στη σχέση του και να προσφέρει πιο πολλά στο σύντροφό του.

Leave a Comment