Ανθρωπινες Σχεσεις

5 Πράγματα που κάνει συνήθως ένας άντρας όταν δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του

Ένας χωρισμός σίγουρα ποτέ δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Όταν αποχωριζόμαστε κάτι, είναι σαν ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας να πεθαίνει με την αποχώρησή του. Πονάς και νομίζεις ότι όλα είναι μαύρα, μέχρι που εμφανίζεται ένας άλλος άνθρωπος στη ζωή σου που σου μαθαίνει ότι μπορείς ν’ αρχίσεις απ’ την αρχή. Τι γίνεται όμως όταν ο άλλος συνεχίζει να διαβάζει το προηγούμενο κεφάλαιο της ζωής του; Μπορείς να το αντιληφθείς ότι κάτι πάει στραβά ή μήπως αυτός ο καινούριος έρωτας είναι μονόπλευρος; Αν έχεις αμφιβολίες, επέτρεψε μου ν’ αναφέρω ενδεικτικά κάποιες συμπεριφορές που δείχνουν ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την πρώην του…

Κάνει συγκρίσεις ανάμεσά σας:
Σε κανέναν δεν αρέσει η σύγκριση, πόσο μάλλον όταν γίνεται από τον άνθρωπό σου. Αν καμιά φορά τυχαίνει να γυρίσει να σου πει «η Μαρία δεν μαγείρευε έτσι» ή «η Μαρία δεν τακτοποιούσε τα πράγματά της» τότε υπάρχουν δύο εκδοχές. Είτε σκέφτεται ακόμα τη Μαρία, είτε ήταν πράγματι τόσο ανοικοκύρευτη πια αυτή η Μαρία που του έκανε εντύπωση.

Την παρακολουθεί ακόμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Δεν εννοούμε να την έχει ακόμη φίλη στο facebook, να της στέλνει ένα «γεια τι κάνεις» και να πατάει πού και πού κανένα like… Απ’ τη στιγμή που αποφάσισαν να κρατήσουν μια τυπική φιλική σχέση, πρέπει να το δεχτείς γιατί είναι και στα πλαίσια του φυσιολογικού. Αν όμως αρχίσει να μπαίνει στο προφίλ της, να παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις της και να ελέγχει ποιοι της σχολιάζουν τις φωτογραφίες, σημαίνει ότι ακόμα καίγεται μέσα του για το τι κάνει και ανησυχεί μήπως κάποιος άλλος τη φλερτάρει.

Μιλάει (άσχημα) για εκείνη:
Είτε μιλάει υπερβολικά πολύ για εκείνη, είτε μιλάει άσχημα για εκείνη, τίποτα απ’ τα δύο δεν είναι καλό σημάδι. Ξαφνικά ξέρεις από το πώς έπινε τον καφέ της μέχρι ποια ήταν τα αγαπημένα της λουλούδια! Ε νομίζω έπιασες το νόημα. Αν πάλι με το παραμικρό σου δείχνει πόσο έντονα αρνητικά συναισθήματα έχει για εκείνη, πόσο καλύτερα είναι τώρα που δεν την έχει πια στη ζωή του και την κακολογεί συνέχεια, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τον καίει ακόμα.

Κρατάει ακόμη τα ξεχασμένα της πράγματα στο σπίτι του:
Αν είστε πάνω από έξι μήνες μαζί αλλά ακόμη κρατάει στη ντουλάπα τις πιτζάμες της, τα αναμνηστικά της σχέσης τους, τα δώρα επετείου και όλως τυχαίως συνέχεια ξεχνάει να βγάλει τις κοινές τους φωτογραφίες απ’ τις κορνίζες του σαλονιού του, τότε υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος που θέλει να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση της παρουσίας της στο χώρο!

Αρνείται οποιαδήποτε σοβαρή δέσμευση μαζί σου:
Μοιράζεστε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς σας, είστε αρκετό καιρό μαζί και φαίνεται ότι περνάτε καλά, αλλά παρ’ όλα αυτά αρνείται να σε γνωρίσει στους φίλους του, ή να μιλήσει για σένα στους δικούς του. Χωρίς να θέλω να βάζω υποψίες στο μυαλουδάκι σου, μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμος να σε γνωρίσει στον κύκλο του γιατί πολύ απλά, πιστεύει ότι δε θα χρειαστεί να μείνεις για πολύ ακόμη στη ζωή του, ελπίζοντας ότι μπορεί να επιστρέψει εκείνη…

About the author

Eleana Karageorgou

Μεγάλωσα στη βασίλισσα του κάμπου και ζω στη Θεσσαλονίκη.Γράφω για ψυχοθεραπεία.Τα ταξίδια με γεμίζουν, αγαπώ τον καλό καφέ και τους ανθρώπους με άποψη!