Ανθρωπινες Σχεσεις

Όταν ο ανταγωνισμός δίνει τέλος στη φιλία

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που νιώθετε ότι τα πιο κοντινά σας άτομα, οι φίλοι σας, προσπαθούν να σας ανταγωνιστούν και δεν ξέρετε πως να το αντιμετωπίσετε, ψυχραιμία παρακάτω θα βρείτε πέντε λύσεις ή μάλλον προτάσεις για να κάνετε τους καλούς σας φίλους να δουν διαφορετικά τα πράγματα ή μήπως εσείς πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν είναι και τόσο φίλοι σας;
46

  1. Όταν βρίσκεστε σε μία παρέα και ανταλλάσσετε απόψεις ο κολλητός σας προσπαθεί να παίρνει το λόγο συνέχεια, δεν σας αφήνει να μιλάτε ή ακόμα χειρότερα προσπαθεί να σας μειώσει για να κλέψει αυτός την παράσταση! Χαλαρώστε και μην αντιδράτε άσχημα ούτε καν να ενοχληθείτε. Εάν αυτό συμβαίνει συνέχεια όταν βρίσκεστε με άλλα άτομα τότε ήρθε η ώρα να μιλήσετε μαζί του και να ζητήσετε το λόγο που γίνεται αυτό. Εάν τα αρνηθεί όλα ή θυμώσει και σας πει ότι είναι ιδέα σας τότε την επόμενη φορά που θα ξανασυμβεί κοιτάξτε τον μέσα στα μάτια την ίδια χρονική στιγμή που σας διακόπτει, μην σταματήσετε να μιλάτε απλά αγνοήστε τον και συνεχίστε. Όταν νιώσει την αδιαφορία σας θα καταλάβει καλύτερα το λάθος του!
  2. Προσπαθεί να σας μιμηθεί στο ντύσιμο, στο χτένισμα, την ομιλία και γενικότερα προσπαθεί να γίνει εσείς! Προσοχή προσοχή! Είναι λεπτό το θέμα και θέλει λεπτό χειρισμό. Εάν κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψη σας αποφύγετε οποιαδήποτε συζήτηση με τον φίλο σας. Κάντε ότι και αυτός μιμηθείτε τον λοιπόν!!! Κάντε ότι κάνει, πως μιλάει, πως γελάει εκνευριστικό μεν αλλά θα πάρει το μήνυμα και εάν είναι πραγματικός φίλος σας και έχει χιούμορ ίσως και να το διασκεδάσετε!
  3. Προσπαθεί να κλέψει το αγόρι-κορίτσι σας? Συνηθισμένο πολύ μάλιστα αλλά δυστυχώς πολλές φορές γίνεται και είναι πολύ άσχημο. Σε τέτοιες περιπτώσεις το άτομο αυτό δεν είναι καν φίλος σας και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προτού μπει σαν μικρόβιο στην σχέση σας! Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί και να είναι κάτι που θα το κάνει συνέχεια!
  4. Λέει λόγια πίσω από την πλάτη σας; Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτήν την ιστορία? Να βγαίνουμε, να μιλάμε και να εμπιστευόμαστε τον φίλο μας περισσότερο και από αδερφό μας και εκείνος να μας έχει θάψει από πάνω μέχρι κάτω. Αυτό αγαπητοί μου δεν είναι ανταγωνισμός, είναι κακία και αυτός δεν είναι φίλος είναι φίδι και δεν αξίζει να είναι δίπλα σας!
  5. Δεν κρατάει μυστικά; Αυτό είναι κάτι που ίσως και να γίνεται από θέμα χαρακτήρα ή από ένα άτομο που δεν κρατάει το στόμα του κλειστό; Ή μήπως επίτηδες; Συζητήστε το μαζί του και εάν  δείτε ότι δεν έχει αποτέλεσμα κάντε του το ίδιο σε ένα απλό και ανούσιο μυστικό του ίσως και να τον ταρακουνήσει κάτι τέτοιο!

Leave a Comment