Ανθρωπινες Σχεσεις

Φιλία άντρα γυναίκας ένας ωραίος μύθος (η αντρική πλευρά)

Written by vaggelisvm

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει βρεθεί ο καθένας μας σε συζήτηση παρέας που να αφορά αν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Προς διαπίστωση και έκπληξη μου, οι άντρες χωριζόμαστε σε αυτούς που πιστεύουν στην φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα και στους υπόλοιπους που τους κοιτάμε με απορία λες και μας είπαν ότι ο Άγιος Βασίλης φέρνει τα δώρα.

Μάλλον είναι η ώρα να δούμε τα πράγματα λίγο ρεαλιστικά. Υπάρχουν παράγοντες που απαγορεύουν και κάνουν τον άντρα να μένει φίλος με μια γυναίκα. Παράγοντες όπως μέσω αυτής γνωρίζει άλλες γυναίκες, επειδή την περίοδο που την γνώρισε ήταν ερωτευμένος με άλλη, επειδή δεν είναι του γούστου του-κακά τα ψέματα όλοι έχουμε τα στάνταρ μας-, ή ακόμα επειδή δεν μπορεί να την έχει με άλλο τρόπο, όπου είναι το πιο λυπηρό και το πιο σπάνιο αφού τις περισσότερες φορές προτιμάει να την χάσει τελείως παρά να την έχει μόνο φίλη.

friendswomanman
Όσο και αν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα η αλήθεια φαίνεται αμέσως, ότι δεν μπορούμε να πάμε κόντρα ούτε στα ένστικτά μας ούτε στην ίδια μας την φύση, που δεν μας έφτιαξε βέβαια για να πηγαίνουμε για καφέ λέγοντας τα νέα μας.

Πάντως, επειδή η λογική των γυναικών διαφέρει, δεν καταλήγουν όλες αυτές οι φιλίες σε κάτι παραπάνω, αφού όπως φαίνεται αυτές τα ξεχωρίζουν αλλιώς στο μυαλό τους και αν καταλήξουν σημαίνει απλά ότι βάπτιζαν από την αρχή την ερωτική τους έλξη με το όνομα φιλία ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία να την ξεσκεπάσουν.

Όπως και να έχουν τα πράγματα ένα είναι το μόνο σίγουρο, άντρες και γυναίκες ζουν ο ένας για τον άλλον και δεν σταματάνε να γοητεύουν οι μεν τους δε με την διαφορετικότητά τους.

About the author

vaggelisvm