Ανθρωπινες Σχεσεις

Μήπως η σχέση σου…πάλιωσε;

Όταν δυο άνθρωποι ανακαλύπτουν πως θέλουν να περνάνε περισσότερο χρόνο μαζί γιατί υπάρχει αυτό το «κάτι» ανάμεσα τους, σταδιακά έρχονται σε επαφή με κάποιες φάσεις από τις οποίες περνάει η σχέση τους. Στην αρχή όλα είναι όμορφα και πασπαλισμένα με πολλές στρώσεις άγχους για το αν ο άλλος θέλει το ίδιο με αυτούς,αν θα πάνε όλα όπως τα προγραμμάτισαν, καθώς επίσης και με μια γλυκιά ανυπομονησία για να συναντήσουν τον άλλον.

Με τον καιρό, το άγχος και η ανυπομονησία φεύγουν σιγά σιγά για να δώσουν τη θέση τους στη συνήθεια και στη ρουτίνα, διότι πλέον γνωρίζεις τον άλλο, ξέρεις τι να περιμένεις και δε φοβάσαι μήπως δεν πάνε όλα όπως τα προγραμμάτισες, γιατί -μάντεψε!- πήγαν. Οπότε τώρα μετά από αρκετό καιρό, ενδεχομένως μήνες ή χρόνια, ξέρεις τι να περιμένεις και δε σε αγχώνει κάτι πια. Υπάρχουν όμως κάποιες σκέψεις που πάλι δε σε αφήνουν σε ησυχία. Μήπως η ρουτίνα αυτή και η έλλειψη καινοτομίας και αδρεναλίνης στη σχέση οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια, τα οποία δε θέλεις να βαδίσεις; Μήπως αρχίσατε να βαριέστε και χρειάζεστε κάτι διαφορετικό να σας ξυπνήσει;

Μετά από αρκετή σκέψη (σοβαρά, μια βδομάδα το σκεφτόμουν), αρκετές συζητήσεις με φίλους και γνωστούς και αρκετή έρευνα, βρήκα μια λίστα με πράγματα που μπορείς να κάνεις για να… ξανανιώσει η σχέση σου και να βρείτε ξανά αυτή τη σπίθα που σας ένωσε στην αρχή :

1)Δοκιμάστε καινούρια πράγματα.

Από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο που μπορείς να φανταστείς. Πηγαίνετε κάπου που δεν έχετε ξαναπάει, σε ένα μαγαζί, σε ένα μέρος, μια νέα περιοχή και κάντε κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Δοκιμάστε νέα πράγματα μέσα στο σπίτι! Μια νέα συνταγή, ένα παιχνίδι, μια διαφορετική σειρά ή ταινία, κάτι διαφορετικό στις πιο προσωπικές σας στιγμές. Οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να αλλάξετε τα τωρινά σας δεδομένα.

2)Γνωρίστε νέους ανθρώπους.

Η αλλαγή του κύκλου σας μόνο ζωντάνια θα φέρει στη ρουτίνα. Δεν αναφέρομαι σε νέο σύντροφο, αλλά σε νέους φίλους και γνωστούς, οι οποίοι ενδεχομένως θα έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα καθώς και καινούριες ιδέες για να περάσετε καλύτερα ή έστω να δοκιμάσετε κάτι άλλο. Ακόμη και το τίτσου με άλλη παρέα μπορεί να είναι καλύτερο και να έχει περισσότερη πλάκα.

3)Βρείτε καινούρια ενδιαφέροντα.

Διαβάστε ένα καινούριο βιβλίο, μια δουλειά, ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό, ξεκινήστε ένα άθλημα, ανακαλύψτε ένα καινούριο χόμπι ή μια ανεξερεύνητη ως τώρα πτυχή του εαυτού σας. Γενικά, πειραματιστείτε μαζί και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας ώστε να έχετε κάθε φορά που βλέπεστε κάτι καινούριο να συζητήσετε και αφήστε τη ζήλια και την αρνητικότητα στην άκρη. Θα ανταμειφθείτε.

4)Δώστε λίγο…αέρα στη σχέση σας.

Λένε οι παλιοί πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα μείγμα από φωτιά και αέρα. Χρειάζονται τη ζέστη της φωτιάς για να έρθουν κοντά και λίγο αέρα που και που για να μπορούν να αναπνέουν και να μην πνίγονται από τη ζέστη. Οπότε το να παίρνετε τις αποστάσεις σας καμιά φορά μόνο σε καλό θα σας οδηγήσει αφού θα νιώσετε πως φεύγει το «μπούκωμα» που δημιουργείται καμιά φορά όταν είστε συνέχεια μαζί για καιρό. Προς Θεού, δε λέω να χωρίσετε, απλά λίγη απόσταση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Μη φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα και γενικότερα να σπάσετε τη ρουτίνα σας. Συνήθως μια αλλαγή στα συνηθισμένα κάνει καλό στα περισσότερα ζευγάρια και τους αναζωογονεί! Ελπίζω να βοήθησα! Για ότι παραπάνω χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

About the author

Christine Stergiouda

Χριστίνα, χάρηκα! Φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, λατρεύω τις γάτες και την τελευταία φορά που έσβησα κεράκια ήταν 19. Το ποια είμαι θα το δείτε μέσα από τα άρθρα μου.