Ανθρωπινες Σχεσεις

Πάλι μαλώσαμε.Γιατί;

Στις ανθρώπινες σχέσεις τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Χρειάζεται δουλειά από όλα τα μέτωπα σε μόνιμη βάση. Ειδικά όταν πρόκειται για συντρόφους, υπάρχουν τριβές και στιγμές δυστυχώς που δεν μπορείς να αποφύγεις αντιπαράθεση, διένεξη ή ακόμη και καυγά. Απόλυτα φυσιολογικό αφού μιλάμε για διαφορετικές προσωπικότητες αλλά και μια πραγματική ζωή που έχει συνέπειες στην ζωή την προσωπική επίσης.Το να συμβεί κάτι τέτοιο δεν είναι κακό, μάλλον υγιές θεωρείται εκτός από λογικό. Το πως θα το διαχειριστεί κανείς είναι το μέγα θέμα. Όμως τώρα ας δούμε ποιες μπορεί να είναι οι αιτίες και τι μπορεί να προκαλέσει έναν καυγά ανάμεσα στο ζευγάρι.


Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος που τις περισσότερες φορές ανάβει τα αίματα είναι η ζήλια. Κάποιο δικαίωμα που σου έδωσε ο άλλος ή νομίζεις εσύ ότι σου έδωσε, αποτελεί μια σίγουρη βάση να ξεκινήσει καυγάς και μάλιστα άνετα ξεπερνά και τα όρια του επιτρεπτού αν θεωρήσουμε πως υπάρχουν τέτοια. Διακατέχεσαι από συναισθήματα που δεν είναι διαχειρίσιμα και είναι εύκολο να πεις πράγματα άσχημα και με τρόπο πιο άσχημο επίσης.
Άλλη αιτία που πυροδοτεί έναν καυγά μπορεί να είναι το γεγονός ότι είχε κάποιος μια κοινωνική ζωή πριν γνωρίσει τον σύντροφό του, είχε φίλους και παρέες που ενδεχομένως θέλει να διατηρήσει και μετά. Ο σύντροφος ωστόσο για οποιονδήποτε προσωπικό του λόγο ίσως δε νιώθει καλά με αυτό. Επίσης τριβή μεγάλη που οδηγεί άμεσα σε διένεξη αποτελεί και το είδος της σχέσης που μπορεί να έχει κάποιος με τους γονείς του. Δεν αποδέχεσαι εύκολα την αδυναμία που μπορεί να έχει για παράδειγμα το ταίρι σου στη μητέρα του ειδικά αν αυτό επηρεάζει αποφάσεις του ή ακόμη και το πρόγραμμά σας.


Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που μαλώνουν απλά και μόνο επειδή δε συμφωνούν στον τρόπο ζωής τους. Αν ο ένας για παράδειγμα είναι πιο κοινωνικός και θέλει να βγαίνει πιο συχνά και ο άλλος είναι σπιτόγατος, δε θα αποφευχθεί για πολύ ο τσακωμός. Μια άλλη επίσης περίπτωση που ανάβει τα αίματα είναι και το σεξ.Όταν ο ένας από του δυο θέλει άλλη συχνότητα ή ακόμη και άλλη ποιότητα.
Εννοείται πως η απαίτηση του καθένα να έχει κάποιον προσωπικό χρόνο που θα τον διαθέσει σε δικά του ενδιαφέροντα ή χόμπι είναι εύλογη. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται κατανοητό ή σεβαστό πάντα από τον σύντροφο ενίοτε και στήνεται άλλος ένας καυγάς με απλές και συνοπτικές διαδικασίες. Ας μην υποτιμήσουμε επίσης τον παράγοντα τον οικονομικό ο οποίος ειδικότερα στις μέρες μας έχει γίνει το σπίρτο που ανάβει τη φωτιά σε ένα ζευγάρι.


Ο κατάλογος με τις αιτίες, πιθανές και απίθανες, για να γεννηθεί ένας καυγάς είναι ατελείωτος. Οι βασικότερες και αυτές που αφορούν όλους μας είναι αυτές. Απλές, καθημερινές μα επικίνδυνες.

Leave a Comment