Ανθρωπινες Σχεσεις

Προβλήματα κοινά σε όλα τα ζευγάρια

Υπάρχουν κάποια θέματα και προβλήματα που απορρέουν από αυτά,τα οποία είναι κοινά σε όλα ή τουλάχιστο στα περισσότερα ζευγάρια. Αυτό, ανεξαιρέτως χαρακτήρων ή οποιασδήποτε ιδιομορφία της σχέσης, συμβαίνει. Αρκετοί από τους λόγους οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα, είναι όχι και τόσο σοβαροί τις περισσότερες φορές όπως γνωρίζουμε καλά αφού σε όλους μας έχει τύχει. Ποιοι μπορεί να’ναι αυτοί οι λόγοι ωστόσο;
Ο πρώτος και κύριος μάλλον είναι η ζήλια που καμιά φορά πραγματικά είναι αδικαιολόγητη ή χωρίς αφορμή ή δικαίωμα από τον άλλον. Πηγάζει από δικές μας ανασφάλειες και από τα έντονα συναισθήματα σαφώς που έχουμε για τον άνθρωπο αυτόν. Ένας άλλος λόγος είναι σίγουρα τα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις στο πως περνάμε το χρόνο μας, πως διασκεδάζουμε ή τι μας ευχαριστεί. Είναι φυσικό να μην συγκλίνουν πάντοτε αυτά μα ακόμη και η διάθεση να μην είναι κοινή μια δεδομένη στιγμή,συνεπώς από το τίποτα αν κανείς δεν υποχωρήσει, δημιουργείται θέμα.

Ας μην υποτιμάμε επιπρόσθετα τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω τρίτων και ειδικότερα των οικογενειών. Δε νομίζω να υπάρχει ζευγάρι που ακόμη κι αν δεν είχε θέμα μεταξύ του,να μην διαφώνησε και να μην μάλωσε για τέτοιους λόγους. Ακόμη ένα θέμα άκρως σημαντικό και ειδικά στις μέρες μας,είναι το οικονομικό δυστυχώς. Όμως πολλές φορές ακόμη και η εργασία του ενός ή και το ωράριό του μπορεί να γίνει αιτία διαξιφισμών όσο σεβαστή κι αν είναι η επαγγελματική μας ζωή.
Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των σχέσεων όπως είναι γνωστό, είναι η ρουτίνα η οποία θα έρθει οπωσδήποτε ως απρόσκλητος επισκέπτης αλλά εάν υπάρχει διάθεση και θέληση,καταπολεμείται αντί να υποκύψεις στην παγίδα της. Όμως και το να αλλάξει ένας από τους δυο συμπεριφορά για οποιοδήποτε λόγο, είναι μια σοβαρή αιτία να γεννηθεί θέμα που αν το αφήσεις θα γίνει μεγαλύτερο.

Απλά και καθημερινά πράγματα που δημιουργούνται από την τριβή, από άλλα πρόσωπα, από πιέσεις που δεχόμαστε από άλλους τομείς της ζωής μας μα και από τα συναισθήματά μας που συχνά δεν ελέγχουμε, αποτελούν αιτίες να δημιουργηθεί θέμα με το σύντροφό μας. Φυσιολογικά απόλυτα και διαχειρίσιμα αν υπάρχει θέληση, κατανόηση, υπομονή και σαφώς αισθήματα αληθινά.

Leave a Comment