Ανθρωπινες Σχεσεις

Σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να χωρίσεις!

Μήπως ήρθε η ώρα που πρέπει να δώσεις ένα τέλος στη σχέση σου; Aμφιταλαντεύεσαι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Η παραμονή σε μία σχέση προβληματική σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή! Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι δεν θα βρούμε κάποιον να μας αγαπήσει τόσο πολύ! Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να μείνεις σε μία σχέση που έχει φτάσει σε τέλμα. Παρακάτω θα δούμε κάποια σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να χωρίσεις!

break-up

  • Εάν υπάρχει κακοποίηση μέσα στη σχέση. Είναι από τους πιο σοβαρούς λόγους και πρέπει να δράσεις άμεσα! Η κακοποίηση εκτός από σωματική μπορεί να είναι συναισθηματική και ψυχολογική.
  • Δεν έχετε τους ίδιους στόχους! Δεν κοιτάζετε τον ίδιο ουρανό! Για παράδειγμα εσύ μπορεί να θέλεις γάμο και οικογένεια και αυτός μόνο συμβίωση και συντροφικότητα!
  • Δεν συζητάτε πια! Εννοώ ότι δεν μιλάτε και δεν επικοινωνείτε με κανένα τρόπο! Πώς πήγε η μέρα στη δουλειά; Συζητάτε όταν βρίσκεστε στο σπίτι; Ή όταν δεν είστε μαζί, επικοινωνείτε με τηλέφωνα ή μηνύματα;
  • Δεν έχετε ερωτική ζωή. Μα που πήγαν εκείνες οι βραδιές που το σεξ ήταν τόσο ανεπανάληπτο; Μήπως δεν θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες έλξη για τον σύντροφό σου; Τότε τα πράγματα είναι ανησυχητικά!
  • Σε μειώνει συνεχώς! Σου ασκεί έντονη κριτική και σε υποβιβάζει συνεχώς! Σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση στα πατώματα και σε κατηγορεί για οποιαδήποτε κίνησή σου! Αυτό απλά σημαίνει ότι έχει χαθεί ο σεβασμός. Εννοείται πως δεν πρέπει να ανέχεσαι τέτοιες συμπεριφορές!
  • Δεν βγαίνετε έξω μαζί! Ακόμα και όταν μένετε μαζί, μία έξοδος σίγουρα ανανεώνει τη σχέση καθώς θα συζητήσετε και θα έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Προτιμότερο από το να μένετε συνέχεια σπίτι και να βλέπετε σιωπηλοί ταινίες! Εάν έστω κάποιος από τους δύο προτιμά να βγαίνει μόνος για να δει τους φίλους του, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα!
  • Σκέφτεσαι ακόμα τον/την πρώην σου; Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να συγκρίνεις τις στιγμές που ζεις τώρα με το παρελθόν της προηγούμενης σου σχέσης; Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα!zeygari-10-700x458
  • Καυγαδίζετε με το παραμικρό! Σε ενοχλεί το καθετί και χτυπάς εκεί που πονάει με αποτέλεσμα να μαλώνετε διαρκώς!
  • Έχεις παραιτηθεί από τη σχέση! Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνεις καμία προσπάθεια για τη βελτίωση αυτής και ανυπομονείς για την ανεξαρτησία σου. Τότε σίγουρα, το τέλος πλησιάζει…

Φυσικά δεν είναι εύκολο να δώσεις τέλος στη σχέση σου, αλλά οφείλεις να χαρίσεις στον εαυτό σου χαμόγελα και ευτυχία! Ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει είναι να γράψεις σε ένα χαρτί  τα υπέρ και τα κατά της σχέσης σου και του συντρόφου σου. Όποια απόφαση και να πάρεις μην ξεχνάς ότι η ζωή είναι όμορφη και σου αξίζει να τη ζήσεις όπως την ονειρεύεσαι!

About the author

Χριστιανίδου Σοφία

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω,γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι!Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ΄΄ομορφιά΄΄ στα πράγματα!! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου,αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!